Årets förebild inom barn- och ungdomspsykiatrin

Karima Assel (t v), överläkare vid Transkulturellt centrum i Stockholm, fick pris som Årets Förebild 2017. Prisutdelare var ST-läkaren Amelie Kjellstenius (t h). Foto: Sara Lundqvist

Årets förebild är ST-läkarnas eget pris som delas ut i samband med SFBUP:s årliga kongress. Mottagaren är en person som genom sitt agerande bidrar till att inspirera yngre kollegor att fortsätta arbeta och verka inom barn- och ungdomspsykiatrin.

Vid 2017 års kongress tilldelades priset Karima Assel, överläkare och specialist i barn- och ungdomspsykiatri vid Transkulturellt centrum i Stockholm med motiveringen att hon  »… med stor entusiasm och energi lyft debatten och engagemanget för en utsatt grupp i samhället«.

Via artiklar, kurser och föreläsningar sprider Karima Assel sina kunskaper och sitt engagemang till människor både inom barn- och ungdomspsykiatrin och utanför, framhåller ST-läkarna, som skriver: »Ensamkommande flyktingar är en stor fråga i samhället både nu och garanterat under den närmaste framtiden och vi behöver personer som dig. Vi är tacksamma att få visa vår uppskattning för det arbete du gör. En verklig förebild.« Priset delades ut vid galamiddagen i Gävle den 3 maj.

Nu är det dags att lämna in Din nominering till 2018 års förebild inom barn och Ungdomspsykiatrin! 
Nominera den bästa kliniska handledaren, den drivna chefen, studierektorn som hjälpte dig genom ST eller någon annan inspirerande, dynamisk, tydlig, stark, klok eller omsorgsfull förebild.

Förutom äran så är priset en gåva, uppmärksamhet i media och främst vår tidning Svensk Psykiatri

Jury
Barn och ungdomspsykiatriska ST-representanter i STP.

Sista nomineringsdag är 28 februari 2018.

Skicka ditt förslag med namn samt motivering till ST-representant Tobias Blechinger (tobias.blechinger@vgregion.se) eller lämna in förslaget på STP konferensen på Stenungsbaden i januari 2018.

Hederspriset delas ut vid SFBUPs årliga kongress 24-25 april 2018.